zondag 24 oktober 2010

Wonderings...

Het drong gisteren tot ons door: we zitten hier al een maand. Eline al iets langer alleen, ik enkele dagen minder dan een maand, alleen...
Waanzin, vind ik het, echt waar, het is enorm snel vooruit gegaan, die eerste maand. Binnen een week komen Eline's ouders en broertje ons bezoeken en wanneer zij terug richting België vertrekken, komt mijn mams, ze kruisen elkaar bij wijze van spreken in de lucht in het vliegtuig.
November = familiemaand! :) Zo kunnen we dat toch wel stellen, denk ik.
Na die maand begin ik me enkele dingen af te vragen, gekke dingen zoals...
- Waarom lijdt, op een enkele uitzondering na, iedere hond hier aan een of andere vorm van obesitas?
- Waarom hangt er hier altijd mist?
- Waarom zie je in de week bijna niemand op straat, behalve op marktdag?
- Waarom wordt niets doen hier bestempeld als 'dolce'?
- Waarom werd ik vandaag twee keer aangesproken met de vraag of ik Poolse was?

Die laatste vraag heeft misschien een beetje meer uitleg nodig. Vanmorgen was ik het even allemaal beu; mijn verkoudheid, de extra kosten die er nog zitten aan te komen, mijn promotor die m'n mail maar niet beantwoordt, het kleine kamertje,... Kortom, ik had nood aan een beetje frisse lucht! Dus ging ik een eindje wandelen. Op de piazza was er een kunsttentoonstelling met echte pareltjes van schilderijen. Toen ik me aan de supermarkt even op een richeltje zette om wat van het waterzonnetje te genieten, kwam een vrouw me voorbij die zich abrupt omdraaide, iets tegen me zei, waarop ik een welgemeende 'Scusi?' uitslaakte en zij zei 'Oh, u bent geen Poolse?'... Nee, dus!
Geen 5 minuten later gebeurde net hetzelfde... Vreemd! Ik heb me toen maar gauw uit de voeten gemaakt en ben terug huiswaarts gegaan! Gekke Polen! ;)

Nu ga ik genieten van de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Plzen! Natuurlijk hoop ik op goede resultaten voor de Kalmthoutenaren en Essenaren onder de veldrijders! Go, Kevin, Styby en Bart! Inderdaad Stybar wordt door ons als volwaardige Essenaar beschouwd! ;)

A dopo!
En tot ik jullie weer spreek:
Live your life and dream your dreams!
X

5 opmerkingen:

  1. En die Essenaar heeft het weer gedaan ! Met als 2e die Kalmthoutenaar !
    Goed geduimd heb je Xana !!!
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Xanake,
    Zo te lezen is het daar best veel feesten en ga je daar een leuke tijd tegemoet. Super ! Geniet er met volle teugen van ! Zullen wij hier wel een beetje jaloers wezen. ;-)
    Je bent hier bijna dagelijks het gespreksonderwerp aan tafel. :-) Blij te lezen dat het je goed gaat, op die verkoudheid na dan hé. Verzorg je goed.
    Liefs en dikke kussen.
    Groetjes van ons 4-tjes en tot later.
    Karen, Mathias, Maxim en Ann

    ps. Uw nieuw kleedje is mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Karen, Mathias, Maxim en Ann!

    Ja, het is hier best gezellig! ;) En van die verkoudheid ben ik weeral bijna vanaf dus da's al allemaal in orde! :)

    Dikke kussen voor jullie allemaal!
    X

    BeantwoordenVerwijderen