donderdag 7 oktober 2010

Aula Magna??? Aula Magna!!!

Vanochtend is het dan toch gelukt: de eerste lessen gingen van start! 
Wij stonden stipt op tijd aan aula Magna, waar om 11u onze allereerste les van het academiejaar zou worden gegeven. De vorige les liep wat uit, dus het duurde wel een tijdje om gesetteld te geraken. Wij verwachtten ons aan een les Studi interculturali e di genere van Prof.ssa Baccolini.
Een man stond voor de klas, pakte rustig zijn boeken uit zijn schooltas, intussen was er nog veel heen en weer geloop en zat nog niet iedereen op zijn plaats, wij dachten dat we ons vergist hadden in het feit dat de docent een vrouw was, dus tot hier nog geen enkel probleem. De man opende zijn powerpoint, wij probeerden die te ontcijferen en toen begon het te dagen; in de voetnoot van zijn powerpoint stond Martelli - Sociologia. Wij begonnen onrustig heen en weer te wriemelen, checkten nog eens bij de buurjongen of dit wel aula Magna was, dat was zo, hoe kon de les dan verkeerd zijn... De vriendelijke buurjongen vroeg welke les we moesten hebben en van welke faculteit we waren. Dit is een les voor de Politieke wetenschappen, liet hij toen weten. Dus, wij buiten...
Naar het secretariaat, daar wisten ze ook niet wat er was misgelopen. We kwamen daar ook een aantal klasgenoten tegen, zij gingen naar het andere secretariaat ook nog eens horen... Blijkt dat er twee keer een aula Magna is... Die twee verschillende aula's bevinden zich op nog geen tweehonderd meter van elkaar vandaan en niemand weet dat die er is; tenzij je in Via Oberdan eens achter de hoek van de trap gaat kijken, want daar hangt de grote pijl naar aula Magna... Zoiets kan je toch wel aangeven op een lessenrooster, zou je denken.
Maar soit, we hebben de les gevonden, de professoressa in kwestie was blij dat er toch een beetje meer belangstelling was voor haar les en de les was al bij al interessant. Ik moet zeggen, ik kon haar heel goed begrijpen terwijl ze praatte, maar tegelijk notities nemen is toch nog een andere zaak! Maar ach, dat was de eerste les, waar we al te laat binnenkwamen en dan is het niet zo evident om ineens aandacht te hebben voor de twee belangrijkste zaken tijdens een les: luisteren en noteren! Ik reken erop dat die zaken wel loslopen en dat we dat over een weekje al gewoon zijn.

Zo dadelijk hebben we de Welcome Day, Almafest en een Freshman party! De namiddag zit goed gevuld! Ik laat jullie op tijd en stond wel weten hoe die was, maar tot dan ...

Make love, not war!

X
Xana

2 opmerkingen:

  1. He he eindelijk gestart !
    Fijn dat het volgen op zich toch al vlot ging ! Ik weet het 'Gai koent da'
    Veel plezier vanavond op de party !
    Dag lieve schat
    mams
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh goed dat de lessen dan toch begonnen zijn, ook al is liep het iets anders dan verwacht. Ik heb net op Eline haar blog het ergernissen-verhaal gelezen.. je hebt er op dit moment totaal niets aan en ik kreeg/krijg het (ook) op m'n heupen van mensen die zeggen 'dat het allemaal wel goed komt'. Maar.. ze hebben gelijk, het komt allemaal goed. Ik beloof je dat je hier binnen een paar dagen om kan lachen. Een superknuffel!

    BeantwoordenVerwijderen